|
"Rzadkie włosy" (Katka) |
|
|
Jak w temacie mam rzadkie wlosy i widac mi skore czy sa jakies szampony, odzywki zebym mial geste wlosy, albo chociaz zeby tak wygladalo :) (więcej...) |
|
|
Włosy - i ich stopniowy brak. (Korfanty ) |
|
|
Witam Mam ogromny problem. Chodzi o wypadanie włosów, i to nie tylko na głowie, ale wszędzie, na całym ciele(brwi, rzęsy, nawet owłosienie na rękach). Zawsze miałem gęste włosy, teraz powoli zaczynam łysieć Biore skrzyp, w maxymalnej dawce, głowe myje szamponem wzmacniającym. O co chodzi? Co się dzieje, co to może być?Pozdrawiam (więcej...) |
|
|
Porady (Penelopa) |
|
|
Witajcie. Mam problem z rzadkimi włosami. Ostatnio bardzo mi wypadają. Proszę doradźcie mi jakieś skuteczne środki. (więcej...) |
|
|
czy są jakieś fryzury by ukryć rzadkie włosy (Małgosia) |
|
|
Mam strasznie rzadkie włosy dosłownie pięć włosów na krzyż. Co zrobić obciąć je na krótko, czy lepiej zachować długie. Słyszałam, że obcięcie może wzmocnić włosy, ale czy to jest wyjście? (więcej...) |
|
|
fryzura dla mężczyzny o rzadkich włosach (Norek) |
|
|
Czy mężczyzna może w jakiś sposób ukryć rzadkie włosy? Mam kompleks na tym punkcie i do tego zaczynam też łysieć. (więcej...) |

Siwe włosy pojawiają się wraz w upływem lat, proces rozpoczyna się na ogół po trzydziestym roku życia i często, choć nie zawsze towarzyszy mu także łysienie. Ich występowanie uwarunkowane jest genetycznie. Niektórym włosy siwieją już we wczesnej młodości i nawet kilkunastoletnie osoby dostrzegają u siebie pojedyncze srebrne nitki.
Proste włosy
Wyprostowanie włosów, jeśli twoje bardzo się kręcą może być trudne, ale nie niemożliwe. Nawet kobiety, które z natury mają włosy proste i chcą by pozostały one w takim nienagannym ładzie, nie poprzestają na myciu ich i suszeniu. Choć do wygładzenia włosów nie muszą używać prostownicy, stosują odpowiednie balsamy, serum lub płynny jedwab, poczym stylizują fryzurę za pomocą grubej, okrągłej szczotki.